Christien Boomsma

Schrijfster van spannende jeugdboeken

Nog een keer… De Heks!

Posted on June 30, 2017 | 0 comments

Presentatie De Heks van de Bibliotheek 013 lang

Het is bijna niet te geloven, maar het is zéven jaar geleden dat de Heks van de Bibliotheek verscheen. Zéven jaar geleden dat we in Visvliet een geweldig feest hadden in die gekke, kleine bieb. Dat bibliotheekje dat maar één uur per week open was en dat was gevestigd in een kerkje van honderden jaren oud.

Het spannende verhaal was helemaal geïnspireerd op dat bibliotheekje, de kleinste van Groningen en misschien wel van heel Nederland. En op Agda de bibliothecaresse die de tent al een mensenleven runde, maar behoorlijk streng was. Zo streng dat ik al helemaal zenuwachtig werd als mijn boeken te laat waren.

Ik vroeg me af waaróm ze eigenlijk altijd in die kerk was? Verborg ze er misschien een geheim? Nou… voor ik het wist was De Heks van de Bibliotheek geboren en kreeg Agda het eerste exemplaar.

En nu? Nu is het afgelopen met dat bibliotheekje. Morgen – op donderdag 1 juli – is het dorp afscheid met nog één keer feest. En al woon ik allang niet meer in Visvliet, ik ben er natuurlijk wel bij. Ik kom voorlezen uit De Heks van de Bibliotheek! En misschien nog wel andere verhalen…

Ben je erbij? Vanaf 14.00 uur in het Witte Kerkje van Visvliet aan de Heirweg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *