Christien Boomsma

Schrijfster van spannende jeugdboeken

Een mand vol verhalen

Posted on October 15, 2014 | 0 comments

Schrijven is voor vijftig procent fantaseren. Om je heen kijken en verhalen zien. Een kraai kan een boodschapper zijn uit een andere wereld. Een oude man een vermomde magiër.

Ik vind het heerlijk om kinderen mee te nemen in die wereld van magie en fantasie. Ik vertel over mijn leven als schrijfster en hoe mijn boeken ontstaan. Hoe mijn personages soms maandenlang in haar hoofd wonen. Vanzelfsprekend mogen kinderen alles vragen wat ze willen. Maar ze gaan ook zelf aan de slag.

Met een mand vol mysterieuze voorwerpen helpt ik hun fantasie op weg. Het schedeltje van een rat, een schrijfveer met bloedrode inkt, een wonderlijk mes… Samen met de kinderen bedenk ik het jet verhaal erachter. Want dat mes… behoorde dat ooit toe aan een piraat? Of een prins? En dat stukje gedroogde vissenhuid: is dat niet afkomstig van de staart van een zeemeermin? We trekken magische cirkels van meel, of schrijven toverspreuken met een echte zwanenveer.

Aan het einde weten kinderen een ding zeker: overal kan een verhaal achter schuilen.

Geschikt voor groepen uit de bovenbouw van de basisschool.

Interesse in een schoolbezoek? Neem contact met stichting Schrijvers, School Samenleving. Of mail mij voor meer informatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *