Christien Boomsma

Schrijfster van spannende jeugdboeken

Eindelijk: een nieuwe uitgave!

Posted on February 23, 2020 | 0 comments

Het heeft even geduurd, maar ein-de-lijk ben ik weer lekker bezig! Ik ben volop aan de slag met mijn nieuwe boek, máár… in de tussentijd heb ik ook meegedaan aan een heel gaaf project!

Van bij ons, heet het. Het is een boek waarin volksverhalen uit alle twaalf provinciën worden herverteld door jeugdboekenschrijvers die uit die provincie afkomstig zijn. Het idee is van Margot Senden, een héél gave illustrator. Zij maakte daarom ook alle illustraties.

Ik ben gevraagd om – logisch – het verhaal te maken voor Friesland. Het is ‘Het Dokkumer spookhuis’ geworden, een oud verhaal over een huis waar het al jaren spookt. In het oorspronkelijke verhaal wordt het spook verdreven door een ‘watervrouwtje’, maar ik heb het een nieuwe draai gegeven. Nog eventjes wachten… 9 mei is de boekpresentatie!

Ik kan al wel zeggen dat het er echt ontzettend mooi uitziet. En jullie moeten ook echt de andere verhalen lezen, want er hebben supergoeie schrijvers meegedaan. Femke Dekker, bijvoorbeeld, maakte het verhaal voor Zuid-Holland, Marcel van Driel (van Superhelden) schreef een verhaal over Witte Wieven dat zich afspeelt in Gelderland en Joke Reijnders schreef over het monster van Utrecht.

 

Nog even geduld dus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *