Christien Boomsma

Schrijfster van spannende jeugdboeken

Kamp van nix

Posted on July 30, 2013 | 0 comments

Van Amber en Naylsa (groep 8).

“Kom op jongens, allemaal instappen de bus wacht niet hoor!” zegt meester Graafland. Alle kinderen stappen in de bus. “Doei mama!” roept Lotte Z. Groep 8B gaat op kamp naar Land van Kleef in Loon op zand.

Noah zegt: “Dat duurde lang zeg…” “Man stel je niet zo aan!”schreeuwt Wesley. Juf Jaqueline zegt:”Jullie kunnen nu naar de slaapzalen gaan en je bed opmaken. Leg je spullen daar maar neer. Over een half uur gaan we verzamelen om te eten.”Alle kinderen lopen gelijk naar de slaapzalen.

“Ieeeeeeelll !!!!!!!!!!”roept Noor ineens. Er lag een groot slachtmes met bloed op haar bed. “Noor, dat is gewoon een geintje van de jongens, er zit gewoon jam aan of zo!”roept Ellis. Sanne loopt naar het hakmes en likt eraan. Ze kokhalst en zegt met een zuur gezicht:”Nee hoor dit is gewoon jam…”

10 min. Later horen ze juf Jaqueline roepen dat ze moeten eten, maar Sanne voelt zich misselijk en blijft liggen op de slaapzaal.

Meester Graafland zegt: jullie mogen nu gewoon vrij spelen in de speeltuin of in het speel bos. De kinderen rennen van de tafel af en gaan spelen. Juf Jaqueline gaat naar Sanne om te kijken wat er is. Iemand van de leiding hoort opeens juf Jaqueline gillen. een paar andere van de leiding en meester Graafland komen aan rennen, ze zien Sanne met een grote bloedende snee in haar hoofd. naast haar licht het slachtmes in de richting van de muur. daar staat met bloed geschreven: Ik ben de eerste. Even later als Sanne verstopt is roept de meester de andere kinderen. Als iedereen er is zegt de meester: Sanne is net opgehaalt ze was ziek. Dus je hoeft je geen zorgen om haar te maken. Alle kinderen lopen weer weg om te spelen terwijl de leiding de meiden slaapzaal schoonmaken.

 

Allemaal je tanden poetsen en je bed in roept juf Jaqueline over 5 minuten moet het stil zijn. Nu al? Roepen een paar kinderen. Geen gezeur! Jullie moeten morgen weer vroeg opstaan. Zegt juf Jaqueline. Alle kinderen lopen naar hun slaapzaal en na een half uur ligt iedereen in bed.

Het is 7 uur ’s ochtends als de jongens wakker gemaakt worden. Juf Jaqueline doet het licht aan en gelijk weer uit. Ze heeft weer bloed op de muur gezien. Er staat: niemand kan tegen ons op. De meeste jongens zijn al wakker maar het licht is uit dus ze zien niks. iedereen moet nu naar buiten gaan en niks aanraken, dit is een oefening! Roept juf jaqueline. Als iedereen weg is doet de juf het licht aan en de deur dicht. De gene die nog in bed liggen zijn: Narek, Remi, Wesley, Jeremy & Noah. Ze liggen dood in hun bed. Bij ieder zit er een hakmes in hun hoofd, behalve bij Wesley. Op zijn voorhoofd staat met bloed geschreven: dit kan je niet verzwijgen… Meester Graafland komt de kamer binnen en vraagt: Wat is er nou weer aan de hand. Maar terwijl hij het vraagt ziet hij het al. hij zegt: Nee he alweer en dit keer 5 tegelijk. Verberg ze snel dan vertel ik aan de kinderen dat die 5 jongens ziek naar huis zijn gegaan. Snel rent de meester de slaapzaal uit naar alle kinderen. Hij zegt: Noah, Narek, Remi, Wesley & Jeremy zijn plotseling ziek geworden ze zijn naar huis gegaan. Blijkbaar heerst er iets Sanne ook al. Dat wordt nog wat! Dacht de meester.

De kinderen liepen weg. Iedereen vond het best wel raar, en ze begonnen vragen te stellen aan de meester. De meester zei: Geen gevraag, anders moeten jullie liniarecta naar jullie bedje! Nu zeiden de kinderen niks meer. Ga maar fijn spelen. Zei juf Jaqueline die inmiddels alle lijken had verstopt.

Later die middag, nadat de kinderen terug zijn gekomen uit het museum gebeurt er iets heel onverwachts. Meike gilt vanuit de meisjesslaapzaal. Zoë, Lisa en Noor zijn er als eerste bij en draaien de deur op slot. In de kamer ligt een bloedende Refiye met een mes in haar kont. De meester rent naar de slaapzaal en probeert de deur open te maken. De deur zit op slot en hij hoort Noor gillen. Dan is het stil. Lotte E komt aanrennen en trapt de deur in met haar judo-trap. Ze ziet 5 mummies op de grond liggen. Alleen de gezichten zijn nog zichtbaar. Noor doet ineens haar ogen open. Haar ogen worden gifgroen.

Lotte E begint te huilen en rent de zaal uit, maar de meester. Ze schreeuwt: “Ik wil nu naar huis!”. Haar moeder komt haar ophalen en weg is ze. De meester loopt nu ook de slaapzaal binnen. Hij ziet de 5 mummies. Hij draait zich om en haalt juf jaqueline. Als ze weer bij de slaapzaal zijn zijn de mummies verdwenen. Juf jaqueline zegt: goed dat jij ze alvast heb opgeruimt. De meester kijkt verbaast rond en loopt dan met juf jaqueline naar buiten want ze gaan eten. Na het eten zegt de meester: ok we gaan nu met de spooktocht beginnen. de groepen maak ik nu. Het worden groepjes van 4 of 5 kinderen. Groepje 1 is: Daan, Lotte z, Naylsa & Luuk. Groepje 2 is: Grada, Anouk, Amber & Deveny. Groepje nummer 3 zijn: Ellis, Norwan, Beau, Nick & Ramon. Nou, succes, en weet dat het in het bos heel erg spookt… Groepje 1 vertrekt nu.

Daan en Luuk lopen naast elkaar vooraan daarachter lopen Lotte.z en Naylsa. de 4 kinderen lopen het bos in. Als ze een tijdje in het bos hebben gelopen komt ompeens van achter een boom het gezicht van de juf tevoorschijn. Lotte z schrikt zich rot zij en de 3 andere kinderen rennen snel door. Een stukje verderop lopen de kinderen. weer maar dan opeens een gil van Luuk HELP!!!!! Met een hoge jongensstem. Voetstappen die wegrennen. Stilte……..

Als groepje 2 net vertrokken is komen een huilende Lotte Z en Naylsa hun tegemoet. “Wat is er gebeurd?”roept Anouk geschrokken. “Nou, de juf liet ons schrikken, toen rende we met z’n 4en snel door. Opeens werd Luuk onderuitgetrokken een meegesleurd door iets onzichtbaars. Daan gilde als een meisje HELP !!! en rende achter Luuk aan. Wij zijn toen hierheen gekomen.’ Zei Naylsa wanhopig. En toen rende de 2 meisjes terug naar het kamp. 1 minuut later hoorde groepje 2 een gil. maar ze liepen gewoon door niet wetend dat dat

Lotte z was.

Als groepje drie net onderweg is zien ze Lotte en Naylsa. Bang fluirsterd ellis in ramons oor en ze gaat dicht bij ramon staan. Maar ramon zegt terug: niks om bang voor te zijn ze houden ons gewoon voor de gek en anders bescherm ik je wel. Ellis kruipt nog dichter bij Ramon. Ramon die het wel leuk vind gaat ook dichter naar Ellis toe maar wel zo dat hij net ietsje voor haar staat. Beau loopt naar Lotte toe en zegt: ik wist niet dat jullie ook mee deden. En norwan zegt: ja leg maar uit.

De meisjes zeggen niks nick zegt: kom we lopen verder, dit is vast als grap bedoelt. vanavond zal ik wel tegen ze zeggen dat wij het wisten.

En groepje 3 loopt door alsof er niks is gebeurt.

Intussen bij groepje 2

Grada loopt stoer vooraan het groepje, want amber en deveny zijn toch wel een beetje bang. Maar ze lopen toch verder. Als ze na 5 minuten midden in het bos zitten horen zien ze opeens 2 witte armen achter een boom. Anouk zegt: haha dat is gewoon de meester ofzo die als mummie is verkleed. De andere lachen mee maar zijn niet echt heel enthousiast. Anouk en Grada lopen door maar Amber en Deveny blijven staan. Grada loopt naar de mummie toe, maar staat dan helemaal stil. het is niet het gezicht van de meester, of iemand anders van de begeleiding nee ze kijkt recht in het gezicht van meike. Heel even maar blijft Grada staan. Dan rent ze weg maar ze word gepakt door een 2e mummie alleen dan met het gezicht van Noor. Grada wil zich los trekken maar er komen nog 2 mummies aan die ook Anouk pakken. Het gezicht van de 2 nieuwe mummies ziet eruit al die van Refiye en Lisa. Amber en Deveny rennen weg maar Amber word bij haar voet gegrepen door een 5e mummie met het gezicht van Zoë. Deveny die het allemaal heeft zien gebeuren ent zo hard als ze kan weg. Waarheen dat weet ze zelf niet eens. Dan ziet ze de Kampeerboerderij. Nog harder rent ze daarheen, als ze aankomt is er niemand. ze zoekt snel een telefoon, maar kan er geen een vinden. ze rent naar de tafels en gaat zitten de begleiding zal zo toch wel komen?

Bij groepje 3 het laatste groepje

Ook het groepje van Norwan is in het bos. ze zijn nog geen begleiding tegen gekomen dat vinden ze wel gek, maar ze verwachten dat ze straks wel mensen tegen komen. En ja daar stond iemand het was de meester die de kinderen liet schrikken. Ellis vond het best wel eng en ging terug maar toen ze nog geen minuut weg was gebeurde het. Ja Wat er daarna is gebeurt is niet eng, nee zeker niet eng het is gruwlijk oogverblindend om te zien en om te horen. Ellis draaide zich om en zag daar een paar kinderen uit haar klas liggen, de kinderen waren dood en zaten onder het bloed. ze hoorde gegil heel hard en er krijste iemand zo hard en scherp. het leek wel of die krijsende persoon Ellis in zijn macht had. ze bleef doodstil staan. Ze zag veel bloed met leijken en vreemde grijze en witte vlekken. Maar nog steeds dat dodelijke gekrijs wat maar bleef krijsen. Ellis zag alles maar ze bleef nog steeds doodstil staan. er kwam iets naar haar toe, ze wist niet wat. ze zou het wel kunnen zien maar ze deed het niet. ze had ook weg kunnen rennen naar het kamp naar licht, en deveny. dan had ze een telefoon kunnen zoeken en kunnen bellen. maar ze deed het niet ze deed niks ze bleef doodstil staan. Het wezen kwam dichter naar haar toe. het pakte haar keel, het kneep de keel van Ellis dicht. ze voelde een pijn in haar nek en ze voelde koude druppels bloed op haar t-shirt vallen het bloed was koud verschrikkelijk koud. Maar nog steeds zag ze niks haar ogen waren wazig ze zag alleen een vlek en ze hoorden alleen dat gekrijs dat harde gekrijs. Ze kon het niet aanhoren. zo hard en oorverdovend dat gekrijs had haar gevangen alsof ze verder niks meer hoorde of zag. Ellis dacht nog als laatste: zo koud zo koud dat bloed. Het was deveny toch gelukt om een telefoon te vinden. En ze belde de politie en ambulance die kwamen eraan. Ze kalmeerde Deveny. Maar toen het licht was gingen alle mensen van de politie naar het bos om de kinderen en de begleiding te zoeken. Maar het enige die ze vonden waren: Naylsa, Lotte z, Beau, Lisa, Nick, & Norwan. De begleiding is nooit terug gevonden waar ze ook zochten en Ellis en de andere kinderen trouwens ook niet. Niemand zou ze ooit meer vinden en niemand zou weten wat er die nacht in het bos precies was gebeurt…………………

 

einde

Wat er nou precies met iedereen is gebeurt tja dat weten jullie nog niet niemand wist dat maar wij wel dus wij vertellen het wel

Deveny: Deveny was de enige overlevende later heeft zij alles wat ze heeft meegemaakt vertelt maar niemand geloofde haar.

Anouk: Anouk is meegenomen door de mummies ze is later op een geheime plek gevangen gezet. Ze is nooit meer gevonden

Noor: Noor is in een mummie veranderd en ze is nooit terug gevonden.

Lisa: Lisa is ook veranderd in een mummie. Gek genoeg is zij wel terug gevonden.

Zoë: Zoë is ook in een mummie veranderd ze is die tijd niet meer gezien later was er wel in het nieuws dat er een meisje zwaar gewond bij het bos van land van kleef was gevonden waarschijnlijk was dat ooit Zoë geweest

Meike: Meike is ook in een mummie veranderd zei is nooit meer terug gezien

Luuk: Luuk is onderuit getrokken door een wezen (waarschijnlijk was dat een geest) maar hij is nooit terug gezien

Grada: Grada is terplekke toen de mummies kwamen daar gedood ze is daarna meegenomen en nooit meer terug gezien.

Jeremy: Jeremy is middenin de nacht gedood samen met 4 andere kinderen er is een mes door zijn hoofd gestoken waarschijnlijk toen hij nog leefde

Lotte z: Lotte z is terwijl ze terug liep met naylsa vermoord later zijn ze onder een paar struiken gevonden

Naylsa: met Naylsa is precies het zelfde gebeurd als met Lotte.z

Wesley: Wesley is ook gedood midden in de nacht hij is zeker 10 keer met een mes gestoken daarna is met zijn eigenbloed op zijn voorhoofd geschreven

Daan: Daan is bij de spooktocht door het bos meegerend met Luuk het was donker en toen voelde Daan een stekende pijn in zijn nek hij voelde dun bloed toen was ook Daan dood.

Noah: Noah is ook met nog 4 andere kinderen in de nacht gedood de volgende ochtend zat er een mes in zijn hoofd

Amber: Amber heeft het net niet overleefd ze wilde samen met Deveny wegrennen van de mummies maar Amber werd nog net bij haar enkel gepakt en ze is nooit meer terug gezien

Remi: Remi is ook midden in de nacht gedood met een mes

Sanne: Sanne was de eerste die werd gedood met het bloed van een meisje dat 100 jaar geleden ook bij die kampeerboederij was geweest met haar klashet meisje was toen ook gedood net als Sanne met bloed

Ellis: Ellis heeft het niet overleefd ze had wel kunnen overleven maar het gekrijs had haar in zijn macht haar keel is opengesneden en ze is doodgebloed de volgende ochtend is ze wel gevonden

Lotte e: Lotte e heeft de 5 mummies gezien en is daarna opgehaald omdat ze helemaal van streek was later stond er in de krant: een ongeluk bij de kampeerboederij land van kleef er is een auto op een boom gebotst er is 1 iemand overlevende een meisje van 12. De bestuurder heeft niks

Refiye: Refiye is n een mummie veranderd en ze is nooit meer gezien

Beau: Beau is gedood bij de plaats waar alle lijken lagen hij is de volgende ochtend Gevonden met 3 messen in zijn lijf

Nick: Nick is later ook terug gevonden. Zwaar gewond bij de rand van het bos hij was niet dood maar met veel hersenschade en hij was die nacht in het bos helemaal kwijt

Ramon: Ramon is nooit terug gevonden hij is die nacht weggelopen maar hij is gestoken met messen zeker 15 keer

Norwan: Norwan is wel teruggevonden hij lag gek genoeg in de slaapzaal van de jongens onder een bed hij is doodgebloed

Narek: Narek is ook midden in de nacht gedood op zijn bed er zat een mes door zijn hoofd

 

En dan nu…………………………………..

Echt het……………………………………

einde

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *