Christien Boomsma

Schrijfster van spannende jeugdboeken

Heksenherrie

Posted on October 19, 2014 | 0 comments

Hekserij? Onzin! Magie bestaat immers niet…

Toch vinden we het nog altijd leuk om erover te lezen en te dromen dat toverij echt bestaat. Ik  ook. Anders gebruikte ik niet zo graag magische elementen in mijn boeken.

0 Bezoek Pettenflet Groningen27 kl

Dit schoolbezoek staat in het teken van hekserij en magie. Ik vertel over de tijd dat mensen nog echt in toverij geloofden: over de heksenprocessen in het Groningse Wedde waar maar liefst twintig vrouwen op de brandstapel belandden – de inspiratie voor mijn nieuwe boek Vuurkracht. We praten over waterproeven, magische kruiden en tovervierkanten. En ik kom met ‘echte’ middeleeuwse spreuken – bijvoorbeeld hoe je onzichtbaar kon worden.

Maar ook tegenwoordig is magie voor veel mensen hartstikke echt. In Afrika stikt het van de toverdokters, in Indonesië geloven mensen volop in de macht van de voorouders en de ‘stille kracht’. In Cornwall zijn talloze heksen actief.

Ik vertel hoe verhalen van vroeger én nu een rol spelen in mijn boeken. En als klap op de vuurpijl laat kinderen voorwerpen zien uit mijn verzameling magische voorwerpen: een kris uit Indonesië, een originele tovenaarstas met voorouderbeeldjes van de Dayak, een medicijnhouder uit Kenia…

Er is ruimte voor vragen, ik geef tips en natuurlijk lees ik voor uit mijn allernieuwste boek!

Een afspraak voor een bezoek maak je door contact op te nemen met de stichting Schrijvers, School en Samenleving (SSS) via info@sss.nl of door mij te mailen. Meer informatie over schoolbezoeken vind je op de website van de Stichting Schrijvers School en Samenleving (SSS).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *