Christien Boomsma

Schrijfster van spannende jeugdboeken

De verhalenheks!

Posted on May 26, 2015 | 0 comments

Verhalenheks_coverag

Bij kleuters gaat het fantaseren bijna vanzelf. Ze maken van een soeppan een ridderhelm. Van een stuk vitrage een prachtige sluier.

Kortom: hun wereld zit volgestopt met verhalen. En wat is leuker om daar samen naar op zoek te gaan?
In haar prentenboek De Verhalenheks en de bijbehorend workshop Hoe word ik een Verhalenheks moedigt Christien Boomsma kleuters aan te zoeken naar avonturen die zich verstoppen achter het vleugeltje van een vlinder, een mooie steen of een plukje hondenhaar dat is blijven hangen aan een struik. Want dat vleugeltje kan van een elfje zijn. Die steen? Een drakenei!

Tijdens de workshop leest ze voor uit De Verhalenheks, met de kleurrijke illustraties van Iris Compiet dat in september verschijnt. Maar daarna komt ze met haar eigen mand op de proppen, vol dingetjes die ze zelf heeft gevonden. Samen met de kinderen gaat Christien op zoek naar het verhaal achter het voorwerp.

MadamsofieNatuurlijk mogen de kinderen mogen ook hun eigen vondsten laten zien: een mooi gekleurd blad, de dop van een waterflesje, een verloren knikker? Alles is goed. En alles is een verhaal.

De kinderen gaan naar huis met een ‘brilletje met één glas’, onmisbaar om de verhalen goed te kunnen spotten.

 

* Als er genoeg tijd en begeleiding is, is het ook mogelijk om ‘echt’ verhalen te gaan zoeken. Bijvoorbeeld in het park of de buurt van de school.

Een afspraak voor een bezoek maak je door contact op te nemen met de stichting Schrijvers, School en Samenleving (SSS) via info@sss.nl of door mij te mailen. Meer informatie over schoolbezoeken vind je op de website van de Stichting Schrijvers School en Samenleving (SSS).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *