Christien Boomsma

Schrijfster van spannende jeugdboeken

Kinderboekenweek!

Posted on October 10, 2015 | 0 comments

kbw2015

De Kinderboekenweek is weer in volle gang! Ik bezoek scholen met maar liefst drie verschillende optredens, waarvan er twee helemaal passen bij het thema Raar maar Waar.

Het spannends vind ik natuurlijk de optredens met De Verhalenheks. Dat komt natuurlijk omdat De Verhalenheks mijn allereerste prentenboek is en ik dus ook voor het allereerst bij kleuters op bezoek ben! Wat ik nu al wel weer, is dat ik het verschrikkelijk leuk vind. Tijdens mijn workshop ‘Hoe word ik een Verhalenheks?’ gaan we voorlezen, fantaseren bij zelf-gevonden spulletjes en… een brilletje versieren met maar één glas. Want dat hoort erbij!

Voor de ouder groepen doe ik ‘De techniek van Wat Als!’ Fantaserend met mij Verhalenmand maak ik samen met de klas pijlsnel verhalen. Over magische herten, vervloekte dolken en giftige drankjes.

En… voor het eerst doe ik ‘Wetenschap of Magie?’ Ook superleuk, want daar vertel ik over toverspreuken. Niet Harry Potterspreuken, maar échte. Uit de middeleeuwen. Al hebben we dat allemaal tegenwoordig niet meer nodig. Immers we kunnen nu écht onzichtbaar worden, met een onzichtbaarheidsmantel uit Japan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *