Christien Boomsma

Schrijfster van spannende jeugdboeken

Vuurdoop

Posted on March 11, 2015 | 1 comment

Vuurdoop banner

De veertienjarige Mare is in het bezit van een moeder die niet helemaal spoort, ergerlijk begaafde en slimme vrienden, en – oh ja – verborgen magische krachten. Dat laatste vertelde een vreemde man haar na een spectaculaire zonsverduistering. En reken maar dat ze reden heeft om hem te geloven.

Behoorlijk balen dus, dat het haar niet lukt die krachten te gebruiken. Als haar maatje Nick er vervolgens wel in slaagt magisch vuur op te roepen, is ze woest. Is ze dan écht gedoemd als saaie middelmaat door het leven te gaan?

Maar dan verandert alles. Mare raakt verzeild in een eeuwenoude strijd en merkt dat soms offers nodig zijn om je vrienden en familie te beschermen.

Vuurdoop is het eerste deel van de serie Verborgen Krachten

Uitgeverij De Vier Windstreken (12+) maart 2015

***

Recensies

‘Leest als een sneltrein’

‘Het boek leest echt als een sneltrein. Het gaat over magische krachten en heksen, maar de wereld waarin alles gebeurt bijft wel realistisch en hedendaags. Zodat je van dit boek houdt ook al ben je geen liefhebber van al wat bovenaards en magisch is.’ – Pluizer 

‘Een aanrader voor liefhebbers van Harry Potter’

‘Christien Boomsma heeft een vlotte manier van vertellen, dat is al bekend van haar andere boeken. Het magische element heeft ook vaak een plek in haar boeken. Voor liefhebbers van Harry Potter is dit een aanrader.’ – De Leestafel.

‘We kijken te veel naar buitenlandse auteurs’

‘Dan blijkt maar weer eens dat we soms veel te veel kijken naar buitenlandse auteurs: in ons vlakke en koude landje loopt ook heel wat schrijftalent rond! Christien Boomsma bewijst dat zonder twijfel in haar boek..’- Coole Suggesties.

‘Origineel en spannend verhaal’

‘Voorlopig zullen tieners echter nog wel even kunnen genieten van dit originele en spannende verhaal, dat erg nieuwsgierig maakt naar het volgende deel in de serie Verborgen krachten..’ – Fantasywereld 

‘Wat een magisch verhaal!’

‘Wat een magisch verhaal. Het zou zich in het heden kunnen afspelen door de moderne muziek van pubers en gadgets. Dat in combinatie met invloedssferen uit de oudheid, magische rituelen en een eeuwenoude strijd zorgde ervoor dat ik deze hardcover van 220 pagina’s binnen vier uur uit heb gelezen.  En wat een geruststelling dat voorafgaand al is aangekondigd dat Vuurdoop deel 1 is van deze Verborgen Krachten serie!. ‘ – Kiddowz 

***

Ben je nieuwsgierig geworden? Dat kan ik me best voorstellen! Dus… Als je op de omslag klikt, lees je alvast het eerste hoofdstuk!

Vuurdoop omslag

1 Comment

  1. BookLover 22 April 2017

    Hallo,

    Ik vond het boek Vuurdoop echt heel leuk, ik heb het meteen gelezen toen het uitkwam. Het is het eerste boek van de reeks ‘Verborgen Krachten’. Wanneer komt het volgende deel uit? Alvast bedankt!

    Groetjes,

    BookLover.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *